Önemli Duyuru
09 Ocak 2019, Çarşamba

Saygıdeğer Üyelerimiz;

27 Aralık 2018 tarihi itibariyle şubemiz delege seçimleri tamamlanmış olup, hiç beklemeden ertesi günü 28 Aralık 2018 tarihinde Ordu Valiliği İl Dernekler Masası,Altınordu İlçe Seçim Kurulu ve Altınordu İlçe Kaymakamlığına yazılan yazılar ile 12 Ocak 2019 tarihinde 5. Olağan Genel Kurulumuz planlanmıştır.

Ancak, seçim süreçlerinin başlamasından itibaren sürekli sendika içinde demokrasiye olumsuz müdahale eden bazı odaklar Denetleme Kurulunda da devreye girerek boş durmadı.2014 yılından 2017 Yılı Ocak ayına kadar düzenli olarak yapılan resmi denetimleri sayfa sayfa imzaladıkları halde, sandıkta beklediklerini alamamanında hırsıyla 2014 yılından itibaren düzenli olarak 6 aylık dönemler halinde imzaladıkları denetleme raporlarını  görmezden gelmişlerdir.12 Ocak 2019 tarihinde Genel Kurulun yapılabilmesi için 28 Aralık 2018 tarihinde düzenlenip yayınlanması gereken denetleme raporları

İki denetleme kurulu üyesinin katılıp imzaladığı, tanzim ettiği  halde bazı denetleme kurulu üyelerinin bilinçli olarak toplantıya katılım  sağlamayarak  28 Aralık 2018 tarihinde tanzim edilerek yayınlanması gereken raporların yayınlanma sürecine müsade etmemiştir.02 Ocak 2019 tarihinde Yönetim Kurulunca,  Denetim Kurulu Raporlarının hazırlanması için Denetleme Kurulu Üyelerine Ordu 1. Noteri aracılığı ile ihtar ve ihbar gönderilmiştir. 08 Ocak 2019 tarihinde saat 18:00 den başlamak suretiyle 22:30 a kadar yapılan denetim sonrasında Genel Kurul öncesi Sağlık-Sen Ordu Şubemizin  Mali ve İdari Raporların eksiksiz ve usülüne uygun olduğu tespit edilmiştir.
Bu nedenle;

Sağlık-Sen Ana Tüzüğünün 36. Madde ve 2. Fıkra "Genel Kurul toplantısı ve gündemi, en az on beş (15) gün önceden, o mahalde yayınlanan bir gazetede veya şubenin kurumsal internet sitesinde,  yoksa mahalli imkânlarla ilan olunur." 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununun 10. Madde ve 3. Fıkra "İki genel kurul toplantısı arasındaki döneme ilişkin faaliyet ve hesap raporu, denetleme kurulu veya denetçi raporu ile gelecek döneme ilişkin bütçe önerisi, genel kurula katılacaklara toplantı tarihinden en az onbeş gün önce yazılı veya elektronik ortamda gönderilir ve internet sitesinde ilan edilir."

Yukarıda yazılı zorunlu hallerden dolayı 4688 Sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununu  ve Sağlık-Sen Ana Tüzüğünde bulunan maddeler gereğince  5. Olağan Genel Kurulumuz 26 Ocak 2019 Cumartesi Günü Saat  13:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde (Öğretmenevi Bitişiği) yapılacaktır.

Tüm üyelerimize, sağlık-sen ailemize saygılarımızla duyurulur.

PAYLAŞ :